Flytta in

Tillträde
Du har rätt att tillträda bostaden på den utsatta inflyttningsdagen kl. 12.00. Skulle inflyttningsdagen inträffa på en lördag, söndag eller annan allmän helgdag sker inflyttningen nästkommande vardag kl. 12.00. Dubbelkolla gärna vilka öppettider som gäller med vårt huvudkontor.
Hämta nycklar
Kom överens med ditt närmaste kontor om en tid för uthämtning och kvittens av nycklar till lägenheten. När du hämtar nycklarna ska du ta med dig legitimation och kvitto på inbetald hyra.
Städning
Den tidigare hyresgästen ansvarar för att lägenheten är i städat skick när du flyttar in. Vid slutbesiktning säkerställer vi att lägenheten är ordentligt städad innan den överlämnas. Kontakta ditt områdeskontor om du upplever att lägenheten inte är ordentligt städad.
Hyra parkering / garage
Till många av våra lägenheter kan vi även erbjuda parkeringsplats eller garage. Är du intresserad av att hyra en parkeringsplats eller ett garage kan du kontakta områdeskontoret för mer information om vad som finns tillgängligt i ditt område. För dig som är hyresgäst publicerar vi även lediga parkeringsplatser / garage på Mina sidor.
Teckna hemförsäkring
En hemförsäkring ger dig och din familj ekonomisk kompensation om era ägodelar blivit skadade eller förstörda vid brand, stöld och vattenskada. Om det är så att du själv orsakat en skada i lägenheten som kräver reparationer så finns det ett ansvarsskydd i hemförsäkringen som täcker kostnaderna. Har du ingen försäkring kan du själv bli skyldig att betala för de kostnader som uppstått i din lägenhet.
Teckna elavtal
När du flyttar till nytt boende behöver du dels teckna ett el-abonnemang för din nya lägenhet, dels avsluta ditt gamla abonnemang på den förra adressen. Du kan kontakta din elleverantör för mer information.
Flytta av telefon och internet
Glöm inte att du även behöver begära flyttning av telefon, bredband och eventuell tidningsprenumeration.
Anmäl din nya adress
För att din postgång ska fungera är det viktigt att du gör en flyttanmälan i god tid (minst fem arbetsdagar) före flytten. Se www.adressandring.se för mer information.